Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így fogyj almával gyorsan és egészségesen - 5 tuti tipp!

default user icon
MME
Szeretnél megszabadulni néhány pluszkilótól? Semmi probléma. Ez a gyümölcs az egyik legnagyszerűbb alakkímélő finomság, ráadásul tele van vitaminnal, így az egészségünk megőrzésében is komoly szerepet játszik az alma.

Minden nap egy alma a doktort távolt tartja – tartja a mondás, ám ez a vitaminbomba nemcsak az egészségmegőrzésben, hanem a vágyott alak elérésében is segít! Egy, a Pennsylvaniai Egyetemen végzett kutatás szerint, aki az adott főétkezés előtt megeszik 1 db almát, az 200 kcal-val kevesebbet fog utána fogyasztani. Megéri, hiszen egy 150 g-os alma mindössze 78 kcal!

A gyümölcs rengeteg pektint, azaz vízoldékony rostot tartalmaz, ezáltal segít a megfelelő szinten tartani a vércukorszintet, serkenti az emésztést, és kedvező hatással van a bélflórára, hosszan tartó telítettség érzetet biztosítva.

Tisztító hatása révén támogatja a szervezetet a méregtelenítésben. Székrekedés esetén pedig maga a nyers gyümölcs, illetve a kipréselt leve is bevethető.

Természetes és könnyű étvágycsökkentő, fogyassz el egy almát minden főétkezés előtt!

5 trükk, ami mindig beválik

1. Edd héjastul! Ebben és közvetlenül alatta található ugyanis a legtöbb vitamin, élelmi rost és hasznos tápanyag.

2. Ha gyümölcssalátába teszed, érdemes citromlevet csepegtetni rá, hogy ne barnuljon be!

3. Lereszelve akár szendvicskrémbe is teheted. Párolva különösen finom – és nagyon egészséges – köret a sült és grillezett húsok mellé.

4. Vásárláskor részesítsd előnyben a hazánkban termesztett példányokat.

5. Tízóraira, uzsonnára tökéletes választás 1 db alma 2-3 db korpás keksszel.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss