Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellkrémes-túrós szelet

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag 3 lapos mézes süteménylap
  • A túrókrémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg tehéntúró
  • 6 dkg cukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 1 csomag zselatinfix
  • A karamellkrémhez:
  • 10 dkg barna cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés

Elkészítés: A túrót áttörjük, a vaníliarudat kettéhasítjuk, és a pépjét kikaparjuk. A túrókrémhez kemény habbá verjük a tejszínt.

A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliával, majd a tejszínhabbal és a zselatinfixszel. A kész túrókrémet kétfelé osztjuk. Egy süteménylapot megkenünk a krém felével, majd rátesszük a második lapot, arra a krém másik felét. Ezt beborítjuk a harmadik lappal. Letakarva 2-3 órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A karamellkrémhez a barna cukrot karamellizáljuk, majd hozzáöntünk 1 dl tejszínt, 2-3 perc alatt krémmé főzzük és hűlni hagyjuk. A maradék tejszínt felverjük, és összeforgatjuk a kihűlt karamellkrémmel. Ha lágy lenne, tegyünk hozzá 1 csomag habfixet. A krémet a sütemény tetejére kenjük. Felszeletelve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek