Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellkrém II.

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A karamellhez:
  • 5 kanál cukor
  • A krémhez:
  • 7 tojás
  • 5 kanál cukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 l zsíros tej

Elkészítés

Elkészítés: Beszórjuk egy 1,5 literes fémlábosba a cukrot, majd lassú tűzön megkaramellizáljuk. Óvatosan, a lábost körbeforgatva, bevonjuk az égetett cukorral az edény falát, majd hagyjuk kihűlni. Vigyázat, rettenetesen forró, balesetveszélyes.

Egy keverőtálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, 1 rúd vanília kikapart belsejét, a tejet, és habverővel alaposan összekeverjük. Beleöntjük a keveréket a karamelles lábosba, amit egy magasfalú, vízzel töltött tepsibe helyezünk, majd 45-50 percig forró sütőben addig sütjük, amíg a tejes tojás pudingszerűvé nem sűrűsödik.
Készíthetjük kisebb formákban is.

Tálaláskor a kis formákból kiborítjuk a krémet, vagy a nagyból kanállal tálalunk, odafigyelve, hogy a karamellből és a tejsavóból készült szószból is locsoljunk a tetejére.

Megjegyzés

Én savanykás gyümölcslekvárral szeretem enni. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss