Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellizált gesztenye II.

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gesztenyéket éles késsel bemetsszük, aztán a kést gömbölyű oldaluknál szúrjuk beléjük. Ezután 1 órára vízbe áztatjuk, így a belső héjat később könnyebben el tudjuk távolítani.

Kevés sóval és 1 babérlevéllel ízesített forró vízben kb. 40 percig főzzük a terméseket. Amikor megfőtt, lecsöpögtetjük, és óvatosan, nehogy széttöredezzenek, meghámozzuk, majd a vajjal együtt egy serpenyőbe tesszük.

Végül az edénybe szórjuk a cukrot is, beledobjuk a másik babérlevelet, és közepes lángon addig főzzük, kevergetjük a sárga golyókat, amíg mindegyiket alaposan be nem fedi az olvadt cukor.

Sertéshúshoz, pulykához, vadhúshoz, sajtokhoz kínáljuk köretként.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss