Elkészítés: A gesztenyéket éles késsel bemetsszük, aztán a kést gömbölyű oldaluknál szúrjuk beléjük. Ezután 1 órára vízbe áztatjuk, így a belső héjat később könnyebben el tudjuk távolítani.
Kevés sóval és 1 babérlevéllel ízesített forró vízben kb. 40 percig főzzük a terméseket. Amikor megfőtt, lecsöpögtetjük, és óvatosan, nehogy széttöredezzenek, meghámozzuk, majd a vajjal együtt egy serpenyőbe tesszük.
Végül az edénybe szórjuk a cukrot is, beledobjuk a másik babérlevelet, és közepes lángon addig főzzük, kevergetjük a sárga golyókat, amíg mindegyiket alaposan be nem fedi az olvadt cukor.
Sertéshúshoz, pulykához, vadhúshoz, sajtokhoz kínáljuk köretként.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre