Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás-tejszínkrémes szelet

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag szalalkáli
  • A tejszínes krémhez:
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • A karamellás krémhez:
  • 1 csomag karamell ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és addig főzzük, míg teljesen fel nem olvad. A liszttel elkeverjük a szalalkálit, és a langyosra hűlt karamelles tejjel, valamint a tojással összegyúrjuk.

4 cipóra osztjuk. Egyenként kinyújtjuk és kisütjük a lapokat 24 ×39 cm-es vajjal lekent tepsi hátoldalán. (170 fokon 7 perc a sütési idő, semmiképpen se haladjuk túl, mert nem fog összepuhulni a krémtől sem!)

A tejszínes krémhez a pudingporokat a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük, és a vajjal összekeverve kihabosítjuk.

A karamellkrémhez a pudingporokat a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük, és a vajjal összekeverve kihabosítjuk.

Betöltjük a lapokat: alsó lap - tejszínes krém - lap - karamelles krém - lap - tejszínes krém - lap. A tetejét porcukorral megszórjuk. Egy éjszakára hűtőbe téve a lapok összepuhulnak, utána szeleteljük, a tetejét megszórjuk porcukorral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss