hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás sajttorta

90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg teljes kiőrlésű keksz
  • 15 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 75 dkg krémsajt vagy mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 ek liszt
  • 7 dkg tejföl
  • vaníliaaroma
  • 3 db tojás
  • 1 csomag tejkaramella

Elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk, és összekeverjük a megolvasztott vajjal. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd a forma aljába nyomkodjuk a vajas kekszet. Ezután 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, majd félretesszük.
  2. A krémsajtot elkeverjük a cukorral, a liszttel és a tejföllel, majd vaníliával ízesítjük. Ezután egyenként robotgéppel hozzákeverjük a tojásokat. A krémet a rákenjük a megsült alapra, majd 170 fokon 1 óra alatt megsütjük.
  3. A tejkaramellát apró darabokra vágjuk, és kb. a 40. sütési percnél a torta tetejére szórjuk. Ha megsült, kihűtjük, majd egy napra a hűtőbe tesszük.

    SAJTTORTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

    MAGYAROS SAJTTORTA, AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI >>> 

    OREO SAJTTORTA SÜTÉS NÉLKÜL >>> 

Ezek is érdekelhetnek