Elkészítés: A tésztához a lisztet összedolgozzuk a cukorral és a vajjal, fél órát pihentetjük a hűtőben.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy piteformát, és a kinyújtott tésztát belefektetjük, az oldalára is jusson! A sütőben 8 percig sütjük.
Közben a nektarint megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, összeforgatjuk 2 evőkanál cukorral. Az elősütött tésztát kirakjuk a cikkekkel, és 25 percig sütjük.
A maradék cukrot egy teflon serpenyőben karamellizáljuk, majd a megsült pite tetejére locsoljuk. Langyosan tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre