Elkészítés: A muffinformákat papírkapszlival kibéleljük. A vajat felolvasztjuk 10 dkg cukorral és a darált dióval, és a sütőformák aljára adagoljuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a durvára vágott dióval. A tojást habosra keverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a joghurtot, majd belekanalazzuk a lisztes keveréket. A tésztát a sütőformákba, a diós keverékre kanalazzuk, majd előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A kisült muffinokat 10-15 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából, megfordítjuk, és a sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!