Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás-meggyes kevert sütemény

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
  • 50 dkg magozott meggy
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 5 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 23 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • A tepsi kikenéséhez:
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • A tetejére:
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 3 dkg pirított mandulaforgács

Elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, lecsepegtjük. A tepsit vastagon kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel, és felhasználásig a fagyasztóba tesszük.
  2. Először a karamellt készítjük el. A kristálycukrot egy serpenyőben szép arany barnára olvasszuk. A tűzről lehúzva ráöntjük a tejet. A lángra visszatéve addig kevergetjük, míg teljesen felolvad, ezután kihűtjük.
  3. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáöntjük a karamellt, majd az olvasztott vajat. Végül a sütőporral elkevert lisztet és a sót egy fakanállal hozzáforgatjuk. A masszát a jó hideg tepsibe öntjük, és megszórjuk a meggyel.
  4. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A sütőajtót résnyire kitámasztjuk sütés közben. Erre alkalmas a keverő pálcánk ,amit a sütő ajtó felső sarkába helyezünk be. A megsült süteményt kihűtjük.
  5. A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd simára keverjük. A süteményt az olvasztott csokoládéval bevonjuk, pirított mandulaforgáccsal megszórjuk. A csokoládé dermedése után tetszőlegesen szeleteljük.

11 MEGGYES SÜTI, AMIT BÁRMIKOR MEGENNÉNK! >>> 

13 MEGGYES ÉDESSÉG, AMI MÉG A LEGELSZÁNTABB DIÉTÁZÓT IS ELCSÁBÍTJA! >>> 

11 EGYSZERŰ ÉS FINOM HÁZI SÜTEMÉNY >>> 

Megjegyzés

A hétvégi sütink,nagyon finom. Próbáljátok ki! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss