A meggyet kimagozzuk, lecsepegtjük. A tepsit vastagon kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel, és felhasználásig a fagyasztóba tesszük.
Először a karamellt készítjük el. A kristálycukrot egy serpenyőben szép arany barnára olvasszuk. A tűzről lehúzva ráöntjük a tejet. A lángra visszatéve addig kevergetjük, míg teljesen felolvad, ezután kihűtjük.
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáöntjük a karamellt, majd az olvasztott vajat. Végül a sütőporral elkevert lisztet és a sót egy fakanállal hozzáforgatjuk. A masszát a jó hideg tepsibe öntjük, és megszórjuk a meggyel.
180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A sütőajtót résnyire kitámasztjuk sütés közben. Erre alkalmas a keverő pálcánk ,amit a sütő ajtó felső sarkába helyezünk be. A megsült süteményt kihűtjük.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd simára keverjük. A süteményt az olvasztott csokoládéval bevonjuk, pirított mandulaforgáccsal megszórjuk. A csokoládé dermedése után tetszőlegesen szeleteljük.