Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás kosárkák dióval

120 perc
mester
átlagos
30 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához összekeverjük a lisztet és porcukrot. Összedolgozzuk a tojással, a vaníliás cukorral, a felkockázott vajjal és a rummal. Fóliába csomagoljuk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. Elosztjuk a tésztát 30 egyforma darabra, és kosárkaformákba nyomjuk.180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd óvatosan kiborítjuk belőle.
  3. A cukorból karamellt készítünk 2 ek vízzel. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a mézet és a tejszínt, majd megtöltjük vele a tésztakosárkákat. Végül mindegyik kosárka tetejére 1-1 db felezett diót teszünk.

KÓKUSZOS KOSÁRKA>>> 

ÁFONYÁS-VANÍLIAKRÉMES KOSÁRKA>>> 

SPENÓTTAL TÖLTÖTT TÉSZTAKOSÁRKA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss