Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás habroló

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
30 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett felületen 3 mm vastag, 50 x 30 cm-es téglalappá. Vágjuk 2 db 25 x 30 cm-es téglalapra, kenjük meg a felvert tojással, vágjuk 2 x 15 részre, és tekerjük mindet rolóformára.

2.

Tegyük tepsibe, és süssük 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig. Hagyjuk kissé kihűlni, majd még langyosan vegyük le a formákról.

3.

A töltelékhez melegítsük meg a tejszínt. A cukrot karamellizáljuk meg kissé. Öntsük hozzá a forró tejszínt, forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni. Főzzük sűrűre a tejet és a lisztet, majd folyamatosan kevergetve hagyjuk kihűlni.

4.

Keverjük habosra a puha vajat és a porcukrot, majd kis adagokban forgassuk hozzá a lisztes-tejes krémet, valamint a tejszínes karamellt is. Tegyük a kész krémet habzsákba, majd töltsük meg vele a tésztarolókat. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss