Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás-fügés galette

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat, a cukrot, a tojást és a lisztet alaposan összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva a felhasználásig hűtőbe tesszük.
  2. A karmellhez a cukrot egy lábasba tesszük, és lassú tűzön megolvasztjuk. Amikor a cukor megolvadt, hozzáöntjük a tej és tejszín keverékét (ne ijedjünk meg, össze fog csomósodni a karamell, de idővel szépen kisimul), és simára keverjük.
  3. A megmosott és szárazra törölt fügéket felszeleteljük.
  4. A tésztát 4 egyforma részre osztjuk, majd kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy valamivel nagyobb átmérője legyen, mint a sütőformánknak. A tésztát ezután a formába tesszük úgy, hogy túlérjen a peremén. Ezután rétesszük a karamellt, majd a fügéket és egy kis darab vajat, végül a tetejére hajtjuk a tésztát.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük őket. A formában hagyjuk kihűlni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss