Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás brownie

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A karamellöntethez:
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl főzőtejszín
  • 15 dkg vajkaramella
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl olívaolaj (vagy kókuszolaj)
  • 0,6 dl tej
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. A cukrot felolvasztjuk, levesszük a tűzről, majd belekeverjük a margarint. Amikor elolvadt, visszatesszük a tűzre, hozzákeverjük a főzőtejszínt, majd a vajkaramellát. Összeforraljuk, hogy a vajkaramella teljesen felolvadjon. Egy üvegbe öntjük, és félretesszük, amíg teljesen kihűl (közben még sűrűsödik).
  2. Ezután a lisztet, a cukrozatlan kakaóport, sütőport és sót összekeverjük. A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük az olajat, a tejet és az olvasztott csokoládét, végül beleszitáljuk a lisztes keveréket.
  3. Egy kisebb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a tészta felét belesimítjuk. Megkenjük a karamellával, majd eloszlatjuk rajta a maradék tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg teljesen kihűl, hogy a karamellöntet újra besűrűsödjön.

    Még több ellenállhatatlan brownie >>>  

    Karamellás finomságok >>> 

    Videóreceptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss