Elkészítés: A krémhez a 30 dkg kristálycukrot egy lábosban karamellizáljuk, kb. 4 dl tejjel felöntjük, majd hozzáadjuk a maradék tejben kikevert pudingport és a sót. Ha besűrűsödött, még forrón hozzáadjuk a margarint, egyneművé keverjük. Ha kihűlt, összekeverjük a habbá vert tejszínnel.
A tésztához a banánt szétnyomkodjuk, a 2 tojással, csipet sóval és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a szódabikarbónát, legvégül a lisztet. Tortaformában, előmelegített sütőben 150°C-on sütjük.
Félbevágjuk a kihűlt tésztát, a krém felével megtöltjük, másik felével a tetejét, oldalát megkenjük. Tetszés szerint díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre