hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás álom torta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A krémhez:
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 7 dl tej
  • 2 csomag tejkaramella ízű pudingpor
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája (a fehérje a tészta hab részébe felhasználható)
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg vaj
  • 10 evőkanál finomliszt
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez aranysárgára pirítok 3 evőkanál kristálycukrot, és 7 dl tejjel felengedve forralom, amíg a karamell fel nem oldódik. Beleöntöm a 4 evőkanál kristálycukorral csomómentesen elkevert 2 tasak tejkaramella ízű pudingport, 3 dkg vajat, 1 tojássárgáját, és sűrű krémet főzök belőle.

A tésztához 5 közepes tojást kettéválasztok, a sárgáját kikeverem 4 evőkanál kristálycukorral, 2 evőkanál mézzel, 3 evőkanál langyos vízzel és 5 dkg olvasztott vajjal. Apránként hozzáadok 10 evőkanál finomlisztet, fél csomag sütőport. (Közepesen sűrű piskótatészta állagúnak kell lennie). A felvert tojásfehérjét lassan beleforgatom. Kivajazott tortaformában tűpróbáig sütöm (24 cm-es tortaforma).

A piskótát 3 lapba vágom, megtöltöm a krémmel, kívülről is bevonom, majd díszítem szeletelt mandulával vagy csokimázzal. (Csokimáz: 10 dkg tej tortabevonó+olvasztott vaj, csipet gyömbér).

Ezek is érdekelhetnek

Friss