Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás-almás süti

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 4 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • kevés tej, hogy gyúrható legyen a tészta
  • Az almás krémhez:
  • 1,5 kg gyalult alma
  • 4 kanál birs- vagy barackdzsem
  • 2 kanál gríz
  • 1/2 citrom leve
  • A tojáshabhoz:
  • 6 tojásfehérje
  • 6 kanál porcukor
  • 1 kanál búzakeményítő
  • 1-2 csepp citromlé
  • A karamellhez:
  • 6 kanál cukor
  • 6 kanál víz
  • 1 kanál margarin
  • 1-2 csepp citromlé

Elkészítés

Elkészítés: Az almás krémhez az alapanyagokat összekeverjük, és 7-10 percen át főzzük, majd kihűtjük.

A tésztához való szárazanyagokat összekeverjük (a lisztet, a cukrot és a sütőport), majd elmorzsoljuk benne a 20 dkg margarint, hozzáadjuk a tojássárgájákat és szükség szerint egy kevés tejet, hogy a tészta nyújtható legyen.

Sütőlapra tesszük, és a kihűlt almakrémet egymástól kb. 5-6 cm távolságra lévő párhuzamos csíkokban ráhelyezzük a tésztára.

A tojáshabhoz kemény habot verünk a hozzávalókból, majd az üresen hagyott tésztarészekre habnyomózsákkal habcsíkokat húzunk.

170-180 fokos, előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt, akkor készítjük el a karamellát: a cukrot és a vizet a margarin és pár csepp citromlé hozzáadásával világosbarnára karamellizáljuk, és a sütemény tetejére csorgatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss