hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamell-vörös áfonya fagylaltkrém zabkosárban

MME MME
45 perc
bonyolult
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • A zabkosárkához:
  • kókuszolaj a muffinforma olajozásához
  • 1 db nagyobb, érett banán
  • 2 csésze (4,8 dl) gluténmentes zabpehely
  • 5 db friss datolya, kimagozva
  • 1 tk vaníliapor
  • csipet tengeri só
  • A karamellöntethez:
  • 8 db friss datolya, kimagozva
  • 2 ek extra szűz kókuszolaj
  • 1/4 csésze (0,6 dl) víz
  • 1/2 tk vaníliakivonat
  • csipet tengeri só
  • 2 ek kókusztej (elhagyható)
  • A fagyihoz:
  • 1,5 csésze (3,6 dl) lefagyasztott vörös áfonya
  • 2 db lefagyasztott banán
  • 2 ek rizsszirup vagy más édesítő
  • 1/2 csésze (1,2 dl) zsíros kókusztej (egy éjszakára behűtve)
  • 1/2 tk vaníliapor
  • 1 csésze vörös áfonya a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 110 fokra. A sütéshez használt muffinformákat felfordítjuk, külső oldalukat beolajozzuk a kókuszolajjal, majd félretesszük.  Robotgépben leturmixoljuk a banánt, zabot, vaníliát, sót, majd addig gyúrjuk, amíg egy kisebb ladbává nem áll össze.
  2. A tésztát 6-8 kisebb labdává osztjuk szét, és a formákra nyomjuk őket. 15-25 percig sütjük, a tészta vastagságától függően. Hagyjuk őket kihűlni, majd óvatosan levesszük a tésztákat a formákról (ha szükséges, egy kés segítségével). 
  3. A karamellöntethez összekeverjük a hozzávalókat, majd simára pépesítjük. Az extra krémesség kedvéért a kókusztejet is hozzáadjuk.
  4. Turmixgépben összekeverjük és pépesítjük a vörös áfonyát, a banánt, a rizsszirupot, a kókusztejet és a vaníliaport. Ízlés szerint édesítjük még, ha szükséges.
  5. Végül megtöltjük a zabkosárkákat a fagylalttal, a tetejére öntjük a karamellöntetet, és vörös áfonyával diszítve tálaljuk.
Recept és fotó: Fagyivarázs, Bioenergetic Kiadó, 2016

Megjegyzés

Forrás: Fagyivarázs, Bioenergetic Kiadó, 2016 - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss