Elkészítés: A karalábét meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk (ízlés szerint 1-2 percig forró vízben blansírozhatjuk is, akkor hideg vízzel lehűtjük, lecsepegtetjük). A retket megmossuk, szintén vékonyra szeleteljük, a rukolát leöblítjük.
Kikeverjük a tojássárgáját az ecettel, a mézzel, sóval, borssal, majd lassan hozzácsurgatjuk az olajat, végül beleöntjük a levest, jól elkeverjük.
A karalábét és a retket az olajos dresszinggel elkeverjük, és negyed órát állni hagyjuk, majd belekeverjük a rukolát is.
Tányérra rendezünk egy-egy adag salátát, melléhelyezzük a lazacot, amit kicsit korábban vegyünk ki a hűtőből, mert szobahőmérsékleten jobban kiadja az ízét.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre