Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karalábésaláta füstölt lazaccal

MME MME
5/5
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karalábét meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk (ízlés szerint 1-2 percig forró vízben blansírozhatjuk is, akkor hideg vízzel lehűtjük, lecsepegtetjük). A retket megmossuk, szintén vékonyra szeleteljük, a rukolát leöblítjük.

Kikeverjük a tojássárgáját az ecettel, a mézzel, sóval, borssal, majd lassan hozzácsurgatjuk az olajat, végül beleöntjük a levest, jól elkeverjük.

A karalábét és a retket az olajos dresszinggel elkeverjük, és negyed órát állni hagyjuk, majd belekeverjük a rukolát is.

Tányérra rendezünk egy-egy adag salátát, melléhelyezzük a lazacot, amit kicsit korábban vegyünk ki a hűtőből, mert szobahőmérsékleten jobban kiadja az ízét.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss