Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karalábéleves medvehagymás húsgombóccal

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az kis kockára vágott karalábét, 1 szelet apróra vágott pritamin paprikát és a felszeletelt sárgarépát. Felöntjük kb. 1,5 liter húslevessel. Ha nem elég ízes a húsleves, akkor sózzuk, borsozzuk.

Egy tálban összekeverjük a darált húst, a finomra vágott medvehagymát, a rizst, a felaprított petrezselyem felét, és sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Majd nedves kézzel kis gombócokat formázunk, és beletesszük a lobogó levesbe. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul.

A tejfölből a liszttel habarást készítünk, és hozzáadjuk a leveshez. Még 2 percig főzzük, rászórjuk a maradék petrezselymet, és tálalhatjuk.

Megjegyzés

A húslevest korábban készítettem és megmaradt, így lefagyasztottam. Ha nincs kész húslevesünk, lehet leveskockával is helyettesíteni. - Kismaccs1

Ezek is érdekelhetnek

Friss