Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karalábéleves gazdagon

45 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

  1. A hagymát kevés zsiradékon megpároljuk és hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst. Sózzuk és borsozzuk, majd puhára főzzük, és zsírjára pirítjuk.
  2. Ekkor hozzátesszük az apró kockákra vágott karalábét és puhulásig tovább pároljuk.Meghintjük a petrezselyemmel, megkeverjük és felöntjük kb. másfél liter meleg vízzel, majd kb. 5 percig lassú tűzön főzzük.
  3. A tojásból és a lisztből lágytésztát készítünk, és apró galuskákat szaggatunk, egy kiskanál hegyével, a forrásban lévő levesbe.

Aki szereti tálaláskor tehet hozzá tejfölt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss