Elkészítés: A vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom, az újhagymát, a póréhagyma zöldjét és a karalábélevél szárát nagyobb darabokra vágom, a sárgarépát hosszában ketté, majd nagyobb darabokra, a paprikát és a chilit karikára, a krumplit kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy edényben kevés olajon megolvasztom a vajat, ráteszem a zöldségeket, s megdinsztelem, majd felöntöm vízzel. Belemorzsolom a húsleveskockákat, fűszerezem, főzöm. Közben felszeletelem a karalábéleveleket, majd beleteszem a levesbe, összekeverem.
Amikor már majdnem kész, beleteszem a kockára vágott sonkát, öntök bele tejet, tejszínt, fehérbort.
Tálaláskor teszek rá egy kanál tejfölt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre