hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karalábéfőzelék zöldfűszeres tojástekerccsel

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A főzelékhez:
  • 6 db zsenge karalábé
  • 2 ek olaj
  • 700 ml zöldségleves-alaplé
  • szárított majoránna
  • 1 ek étkezési keményítő
  • ½ db citrom
  • snidling
  • A tojástekercshez:
  • 3 db tojás
  • 6 ek tej
  • olaj a kenéshez
  • ½ csokor snidling
  • ½ csokor petrezselyem

Elkészítés

  1. A megtisztított karalábékat felvágjuk kb. 2 x 2 cm-es kockákra, és kevergetve félpuhárapároljuk azokat a felhevített olajon.Felöntjük az alaplével,meghintjük egy kevés sóval, továbbá szárított majoránnával, és lefedve főzzük addig, amíg a zöldség megpuhul.
  2. A keményítőtsimára keverjük egy kevés vízzel,hozzáadunk a karalábé főzőlevéből 2 ek-nyit, majd a többibe csorgatjuk, és besűrűsítjük. Végül a citrom kifacsart levével ízesítjük.
  3. A tojástekercshez simára keverjük a tojásokat a tejjel és egy kevés sóval. Egy palacsintasütőt kikenünk egy kevés olajjal, felforrósítjuk, beleöntjük a tojásos keveréket, és 2-3 percig sütjük. Közben rászórjuk a felaprított snidlinget és petrezselymet. Megfordítjuk, és további néhány percig sütjük. Tányérra csúsztatjuk, feltekerjük, és felszeleteljük. Ezt kínáljuk a főzelék mellé.
  4. Egy kevés felaprított snidlinggel megszórvatálalhatjuk. 
Ízesítheti a főzeléket a karalábé megmosott, felaprított, zsenge leveleivel is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss