Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karalábé-krémleves

30 perc
egyszerű
olcsó
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A karalábé-krémleves elkészítéséhez a karalábét és a hagymát felkockázzuk, majd egy kevés olajon megpároljuk. Ezután ráöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje, és hozzáadjuk a leveskockát.
  2. Főzni kezdjük, majd 10 perc elteltével hozzáadjuk a felkockázott krumplit.
  3. Miután a zöldségek megfőttek, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd botmixerrel egyneművé mixeljük.
  4. Újra visszatesszük a tűzre, majd belekeverjük a tejfölt és annyi vizet, hogy még sűrű maradjon az állaga. Forrásig hevítjük, végül beletesszük a szerecsendiót, a borsot és a friss, felaprított petrezselymet ízlés szerint. 

Megjegyzés

Nagyon finom és laktató! :)
- Dorine

Ezek is érdekelhetnek

Friss