Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karakteres ízek bármikor, elektromos grillel

Grillezett ételek a konyhából - Ahogy közeledik a tavasz, egyre többekben mozdul meg az igény a kültéri sütögetésre. De legalább ennyien tartózkodnak is a dologtól a különféle előkészületek okán. Léteznek azonban négy évszakos megoldások is, hogy bármikor hódolhassunk a grillezett ételek ízének.

A tavaszi-nyári időszak sokak számára egyet jelent azzal, hogy végre kiszabadulhatnak a négy fal közül és a kertben sütkérezhetnek. Ez a néhány hónap tekinthető a grillszezonnak is. Emberek milliói hódolnak ennek a sütésfajtának, hiszen egy egészen egyedi, összetéveszthetetlen ízvilágot kapnak. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen összejövetelek, kisebb-nagyobb sütések hangulata is egészen egyedülálló. Minden másra pedig ott az elektromos grill.

Hiszen könnyen lehet, hogy sokak számára nem is maga a rituálé és hangulat, hanem a grillezett ételek íze vonzó. Akárhogy is, a technológia vívmányainak köszönhetően ma már nem kell megvárnunk a 20 fok feletti átlaghőmérsékletet. Ebben lesz segítségünkre az említett elektromos grill, melynek segítségével a konyhában is remek ízeket és grillételeket varázsolhatunk a tányérra. Függetlenül az évszaktól a berendezés mindig, minden körülmények között a rendelkezésünkre áll.

Nem csak szakmabelieknek

Az elektromos grillek egyik népszerű szériáját képviselik a vendéglátóipari grillek, melyek gyorséttermeknek tehetnek pótolhatatlan szolgálatot. Hamarosan az ilyen készülékek előnyeire is kitérünk. Előtte azonban fontos elmondani azt, hogy akár az ilyen jellegű, akár a más típusú készülékek nem csak a szakmában dolgozók számára elérhetők. Napjainkra például egyre népszerűbb elektromos grill kategóriának számítanak a kontakt grillek, melyek a háztartásokban is jól hasznosíthatók.

A bordázott, tapadásmentes felülettel ellátott kontakt grillek húsok, zöldségek, de akár szendvicsek és sok más egyéb sült és meleg étel előállítására alkalmasak. Két, egymásra hajtható sütőlapjuknak köszönhetően egészen széles lehetőségek állnak a hivatásos vagy hobbiséfek rendelkezésére. Az elektromos grill alkalmazásával semmivel össze nem téveszthető ízt, állagot és textúrát érhetünk el. Ezeknek köszönhetően akár már korábbról jól ismert ételeket is feldobhatunk, egy kis csavart adva az étkezéseknek.

Vendéglátóipari grillek széles választéka

Az elektromos grilleket a vendéglátóiparban is előszeretettel alkalmazzák, legyen szó akár gyorséttermekről, klasszikus vendéglőkről, vagy akár street food kocsikról. Ezek a készülékek egyrészt megkönnyítik, így gyorsítják a munkát, másrészt az ételek minősége is kifogástalan lesz. Ezekben az esetekben az elektromos grillek univerzalitása még kiemeltebb szempont. Segítségükkel szinte bármilyen ételt elkészíthetünk akár a kontakt grilleket, akár a hagyományos, sütőlapos grilleket alkalmazva.

A piacon elérhető készülékek széles kínálatából válogathatunk az egyszerű, kisméretű grillektől az egészen tekintélyes méretű malacsütőkig. Az, hogy milyen grillt választunk leginkább a saját igényeinktől vagy épp éttermünk profiljától függ. A készülékek mellett számos kiegészítő is elérhető, melyek segítségével például a tisztítás és a higiéniai előírások betartása is egyszerűbb, ami egy vendéglátóipari egységnél a működés alapfeltétele. Legyünk tehát akár profik, akár hobbisták, egy elektromos grill a konyhánk egyik leghasznosabb eszköze lehet.

Ezek is érdekelhetnek