Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karajszeletek füstölt kolbásszal, sajttal és csípős paprikával töltve

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 4 szelet trappista sajt
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 szál házi füstölt kolbász
  • A panírozáshoz:
  • 20 dkg finom liszt
  • 3 db tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • 5 dl étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A kolbászt a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára, 1-1 sajtszeletet, 2-3 szelet kolbászt és paprikát teszünk, majd ráhajtjuk a hús másik felét. A betöltött karajszeleteket a szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás- zsemlemorzsa), ha szétnyílik a töltött hús, hústűvel összetűzzük panírozás előtt.

Bő olajban, közepes lángon megsütjük a bepanírozott töltött karajszeleket (magas lángon sütve kívül megsül, belül nem sül át rendesen, ezért figyeljünk, hogy csak közepes lángon süssük). A töltött karajszelet mellé petrezselymes krumplit készítünk, de bármilyen tetszés szerinti körettel tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss