Karaj aszalt paradicsommal és karfiol clafoutis-val

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • karaj
  • bacon
  • gomba
  • fokhagyma
  • hagyma
  • zöld ceruzabab
  • aszalt paradicsom
  • olaj
  • bors
  • oregano
  • karfiol
  • tojás
  • vaj
  • tej
  • rizsliszt
  • szerecsendió
  • bors
  • kukorica konzerv
  • vaj
  • petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A karajt megtisztítjuk, egyenesre vágjuk, a leeső részeket apróra kockázzuk (kb. 15 dkg), és kevés olajon, a reszelt hagymákkal, sózva, fűszerezve megpároljuk. Beleszeleteljük a gombát is, és addig hagyjuk közepes lángon főni, míg a gomba a levét elveszti.

A formás karajt középen megnyitjuk, és több mélyebb vágással megpróbáljuk szétnyitni. Besózzuk, és a vágások közé tesszük a ceruzababot. A baconszeleteket a húson keresztbe fektetjük, erre kerül a húsos-hagymás-gombás keverék, a közepére meg az aszalt paradicsom. Összegöngyöljük, cérnával körbetekerjük. Az egészet alufóliába szorítjuk, és tepsiben, kevés vízzel az alján 1,5 órán át 200 fokon sütjük. Ekkor leszedjük a fóliát róla, és még visszatoljuk a sütőbe 20 percre.

Elkészítjük a karfiolfelfújtat: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből lágy habot verünk, a sárgáját a vajjal és sóval, szerecsendióval géppel jól kikeverjük, mehet bele a rizsliszt és a tej, majd a felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Egy 24 cm-es formát kivajazunk (megszórhatjuk morzsával is), a megfőtt karfiolokat szépen belenyomkodjuk, ráöntjük a tojásos masszát, és 25 percig sütjük 190 fokon.

A kukoricát kevés vajon átforgatjuk, sóval és aprított petrezselyemmel ízesítjük.

Ha a hús készen van, várunk egy picit, majd felszeleteljük, a kaftiolfelfújttal és a kukoricával tálaljuk.

Megjegyzés

Ha sikerült volna jobban szétnyitni a húst, a töltelék középre került volna. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss