Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi vásárok 2023: a budapesti is ott van a legjobb európaiak között

default user icon
MME
Az adventi időszakhoz hozzátartoznak a karácsonyi vásárok. Európában talán a német és osztrák vásárok a legismertebbek, de a budapesti hangulat is csábító nemcsak a fővárosiaknak, hanem a turistáknak is. Az angol Times összegyűjtötte a legjobb karácsonyi vásárokat, és a listában Budapest is szerepel.

Fények, csillogás, kézzel készített csecsebecsék, forralt bor, fánk és még millió meglepetés az ünnepre hangolódás jegyében – erről szólnak a karácsonyi vásárok. Európa nagyvárosaiba a kulturális, építészeti látnivalók mellett a meghitt hangulat, az egyedi ajándékok no és a finom ételek és italok miatt is érdemes adventkor ellátogatni. A thetimes.co.uk 24 izgalmas és gyönyörű karácsonyi vásárt ajánl az olvasóinak – az ő listájukból válogattunk.

Köln, Németország

2023. november 23. - december 23.

Kölnben több karácsonyi vásár is van, amelyek közül a legnagyobb a város központjában, a katedrális alatt található. Több száz pislákoló fény, igényesen díszített házak, megelevenedett mesevilág – no és persze hatalmas szabadtéri korcsolyapálya.

Salzburg, Ausztria

2023. november 23. - 2024. január 1.

Ebben a vásárban a hangsúly a minőségen van: olyan, mintha több száz évet visszalépnél az időben. Kézzel kötött zoknik, házi sütemények, borok, hagyományos gyertyák – ez Salzburg, ami elképzelhetetlen Mozart zenéje nélkül. Minden nap 17 órakor a katedráis előtt ingyenes koncert szórakoztatja a látogatókat, amihez bárki csatlakozhat.

Prága, Csehország

2023. december 2. - 2024. január 6.

Az egyébként is képeslapra illő Prága az ünnepi szezonban még hangulatosabbá válik. Grog, grillkolbász, friss palacsinta és fokhagymás-sajtos kenyér kiegészítve a helyi citrusos forralt borral tökéletes karácsonyi hangulatba ringat pillanatok alatt.

Pozsony, Szlovákia

2023. november 23. - december 23.
A szlovák fővárosban a karácsonyi vásár elsősorban a gyerekekről, a gyerekeknek szól. Fantasztikus fények, a standokon hagyományos fajátékokat és meseszép karácsonyi díszeket árulnak. Ha megéhezel, palacsinta és kolbász szinte minden árusnál kapható.

Bázel, Svájc

2023. november 23. - december 23.

A bázeli karácsonyi vásár Svájc legnagyobb és legszebb vására: 160, aprólékosan berendezett standjával a kulináris csodák széles skáláját kínálják a kolbásztól kezdve a helyi csavart mézeskalácson, a Basel Lackerliten át a puncsig. A vásár két részen várja a látogatókat: a Barfuserplatzon és a Munsterplatzon. Az első helyszínen kézműves árukkal, például kézzel készített fajátékokkal, ékszerekkel, betlehemekkel várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt, míg a Munsterplatz mesebeli erdeje szórakoztató ünnepi programokat kínál a csecsebecse-készítő műhelyektől a mézeskalács-díszítésig.

Krakkó, Lengyelország

2023. november 24. - december 26.
Korcsolyázhatsz, forralt bor kortyolgathatsz és mézeskalácsot majszolhatsz, miközben meghitt pillanatokat élhetsz át a gyertyafényes Rynek Glowny-n, Krakkó főterén.

Zágráb, Horvátország

2023. december 2. - 2024. január 7.
Horvátországról lévén szó a zágrábi adventben határozottan az ételeken és italokon van a hangsúly – bár kézműves standokat, valamint egy óriási szabadtéri korcsolyapályát is találhatsz. 

Budapest, Magyarország

Budapesten 2023-ban több helyszínen is lesz karácsonyi vásár. Erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss