Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ennyibe kerül a forralt bor a budapesti karácsonyi vásárban

default user icon
MME
November 18-án nyitja meg kapuit a Vörösmarty téri és Szent István téri karácsonyi vásár is, ahol az árusok kézműves portékákkal és gasztronómiai ínyencségekkel várják a látogatókat. Mutatjuk, mennyibe kerül a forralt bor!

Szent István téri karácsonyi vásár

A tavaly másodjára is Európa legjobb karácsonyi vásárának választott Advent Bazilika látogatóit 12 méteres karácsonyfa, fényfestés, szelfipont, jégpálya, valamint minőségi kézműves és gasztronómiai kiállítók fogadják a Szent István-bazilika előtti téren - írja az MTI.

A rendezvény területén mintegy 120 hazai kiállító kap helyet. A gasztronómiai árusok a közkedvelt, kizárólag kifogástalan alapanyagokból előállított ünnepi-vásári ételek mellett a rendezvény szellemiségének megfelelően számos, csak itt kapható ínyencséget is kínálnak.

Megtalálható lesz a vásárban számos streetfood és barbeque fogás, ahogyan a magyar csárdakultúra étkei is: többek között tányérra kerül szarvas pörkölt, eredeti svájci raclette, báránycsülök, de lesz gulyásleves cipóban és 12 órán át smokerben készült tépett malac és tépett marhahússal készült szendvics is.

Vörösmarty téri karácsonyi vásár

Megtartják a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt is, amely új díszbe öltözve, Vörösmarty Classic Xmas néven várja az adventezőket. A Váci utca felől a zöld és piros színekben pompázó Vörösmarty térre érkező ünnepi forgatagot egy grandiózus karácsonyfa fogadja. A vásár egyik kiemelt látványossága lesz a Harisnyaházon díszelgő, óriási karácsonyfa dekoráció, és most mutatkozik be a Vörösmarty-szobor új takarása is, amely a korábbi, szürke nylon védőfedésre kerülve mintegy "láthatóvá teszi" a költő emlékművét. A takaráson ugyanis az eredeti szobor életnagyságú képe mellett versrészletek lesznek olvashatók magyarul, németül és angolul.

Megújult arculattal fogadják a látogatókat a téren felállított gasztronómiai pontok és kézműves faházak is. A gasztronómiai kiállítók a hagyományos magyar étel- és italkultúra karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó értékeit kínálják, és a kézműves kiállítók is a hagyományőrzés jegyében válogatják össze portékájukat.

A téren december 28-ig vásárolhatók kézműves termékek, ezt követően a készítők újév napjáig átadják helyüket a szilveszteri ünneplők sokaságának. Az Advent Bazilika január 1-jéig, a Vörösmarty Classic Xmas december 31-ig várja az érdeklődőket.

Mi mennyibe fog kerülni?

„A tavalyi évben a vendéglátósok és gasztronómiai kiállítók jelentkezését azzal a feltétellel várták, hogy a menüsorban kedvező árú, a magyar családok pénztárcájához igazodó ételek, azaz maximum 1500 Ft-os egytálétel is helyet kellett, hogy kapjon. Ez idén sem változott, hiába más a szervező, minden nagykonyhai kiállítónál elérhető lesz 1500 Ft-os egytálétel, a forralt bort pedig egységes fix áron, 1200 Ft-ért vásárolhatják meg a látogatók”- mesélik a Pénzcentrumnak a vásár szervezői.

Íme, a tavalyi árlista:

  • Lángos: 1000-2500 Ft
  • Kürtőskalács: 1500–1900 Ft
  • Rétes: 800 Ft
  • Forró tea: 600 Ft
  • Forró csoki: 990- 1250 Ft
  • Forralt bor 900 Ft
  • Ásványvíz: 500 Ft
  • Pálinka: 1500 Ft (4 cl)
  • Sör: 900 Ft (4dl)
  • Bor: 900 Ft (1,5 dl)

A teljes listát a Pénzcentrum oldalán tudjátok megnézni!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss