Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi rózsakalács (glutén-és tejmentes)

60 perc
mester
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. Az élesztőt egy kis cukorral felfuttatjuk a tejben. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a reszelt citrom héjját, az olvasztott margarint és az élesztőt egy tálba rakjuk, jól összedolgozzuk és 30 percig kelesztjük.
  2. Diónyi nagyságú tésztákat szaggatunk, amit kinyújtunk és 4 helyen bevágunk. Olvasztott margarinnal megkenjük, darált cukros dióval vagy kakaóporral megszórjuk és szirmonként felhajtjuk rózsa formába.
  3. Sütőpapírral bélelt kerek tortaformába rakjuk és tojásos tejjel megkenjük a szirmokat. 180 fokon 25 percig sütjük.

MÁRVÁNYOS KALÁCS >>> 

 

Megjegyzés

A recepthez a Nutrifree mix per Pane kenyérport használtam. - Koni83

Ezek is érdekelhetnek

Friss