Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi rolád, ahogy Kabát Peti készíti

MME MME
40 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A karácsonyi rolád elkészítéséhez külön edényekbe tesszük a lisztet és a cukrot. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét és a sárgáját külön tesszük. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Közben a cukor felét hozzáadjuk a kemény fehérjéhez. A sárgáját is felverjük, és hozzáadjuk a cukor másik felét. Utána a cukros tojássárgáját hozzáadjuk a kemény felvert fehér habhoz, és összekeverjük.
  3. Utána hozzáadjuk fokozatosan a lisztet, és összekeverjük. A kész tésztaalapot lila festékkel színezzük. Ha kész, kivajazott, lisztezett sütőpapíros tepsibe simítjuk a tésztát. 160 fokos sütőbe tesszük, ahol kb. 10-15 perc alatt megsütjük a piskótát.
  4. A krémhez a tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és ízlés szerint cukrot. Majd beletesszük a vajat, és krém állagúra lassú tűzön összeforraljuk.
  5. Ha a piskóta kész, a sütőpapíron hagyjuk, és ráöntjük a kókuszkrémet. Egyenletesen elkenjük rajta a krémet, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.
  6. Amikor kész, levágjuk a végeit és kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét. Tálalhatjuk egészben vagy éles késsel felszeletelve. Tejszínhabbal és olvasztott csokival lehet még díszíteni ízlés szerint.

Fotó és recept: VIASAT3/Ide süss! – Ünnepi kihívás 

Megjegyzés

„Különleges számomra ez a recept, mert gyermekkorom óta szinte minden karácsonykor előkerül. Először anyukám készítette, de folytatva a hagyományokat a fiam is meg szeretné tanulni. Nagyon könnyen elkészíthető recept, így bárkinek tudom ajánlani az idei ünnepi asztalra” - Kabát Peti, aki idén az Ide süss! Ünnepi kihívás versenyzője.   - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss