Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi puha mézeskalácskák

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást összekeverjük a mézzel, a cukorral és a vajjal. Ezután a lisztbe keverjük a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát, majd a tojásos masszához keverjük. Legalább 60 percre a hűtőbe tesszük pihentetni a tésztát.
  2. Ezután a tésztát kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra, formákkal kiszaggatjuk, a tetejét lekenjük a tojásfehérjével, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt készre sütjük.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral, majd habzsákba töltjük, és ezzel díszíthetjük a kihűlt mézeskalácsokat. 

Megjegyzés

Nálunk nem múlhat el ünnep mézeskalács nélkül. Még finomabb lesz, ha 1 éjszakát áll a hűtőben! - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek

Friss