Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi mézeskalács

MME MME
7 3.7/5
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. A deszkát bőven lisztezhetjük. A tészta ne legyen túlságosan lágy, mert akkor nagyon megdagad a sütőben.
  2. A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és margarinnal vékonyan kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert igen hirtelen megsül, kb. 15 perc alatt. A sütések között nem kell újrakenni a tepsit, legfeljebb ha jónak látjuk, egy kicsit belisztezhetjük.
  4. A kisült és kihűlt mézeskalácsokat a porcukorral krémesre kevert tojásfehérjével díszíthetjük.

KARÁCSONYI MÉZESKALÁCS II. >>> 

Paleo mézeskalács >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss