A száraz anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. A deszkát bőven lisztezhetjük. A tészta ne legyen túlságosan lágy, mert akkor nagyon megdagad a sütőben.
A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és margarinnal vékonyan kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert igen hirtelen megsül, kb. 15 perc alatt. A sütések között nem kell újrakenni a tepsit, legfeljebb ha jónak látjuk, egy kicsit belisztezhetjük.
A kisült és kihűlt mézeskalácsokat a porcukorral krémesre kevert tojásfehérjével díszíthetjük.