Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi mézes puszedli

30 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A karácsonyi mézes puszedli elkészítéséhez a lisztet egy tálba szitáljuk, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket és a cukorféléket összekeverjük. 
  2. A mézet felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és a liszthez keverjük az összes többi hozzávalóval együtt, és jól összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés tejet.
  3. A tésztát két cipóra osztjuk,  folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  4. A pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle, sütőlemezre rakjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 8 perc alatt készre sütjük.
  5. A cukormázhoz a tojásfehérjét vízgőz felett felverjük a cukorral, egy pici olajat teszünk bele a végén, majd ezzel megkenjük és megdíszítjük a puszedliket. Tálcára tesszük, hagyjuk megszáradni. Lezárt dobozban sokáig eláll!

Megjegyzés

A cukormáz nélkül is elkészíthető és nagyon finom. - Zsanette íz világ Gastro&Konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss