Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi mézes puszedli

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket és a cukorféléket összekeverjük. A mézet felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és a liszthez keverjük, az összes többi hozzávalóval együtt, és jól összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés tejet.
  2. Két cipóra osztjuk,  folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  3. A pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle, sütőlemezre rakjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 8 perc alatt készre sütjük.
  4. A tojásfehérjét vízgőz felett felverjük a cukorral, egy pici olajat teszünk bele a végén, majd ezzel megkenjük és megdíszítjük, tálcára tesszük, hagyjuk megszáradni.Lezárt dobozban sokáig eláll!

5 JÓ TANÁCS, HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A KARÁCSONYI MÉZESKALÁCSOD >>> 

8+1 PIHE-PUHA MÉZESKALÁCS, AMIVEL NEM LŐHETSZ MELLÉ KARÁCSONYKOR >>> 

DÍSZÍTS MÉZESKALÁCSOT! ÍGY CSINÁLJA EGY PROFI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss