A karácsonyi mézes puszedli elkészítéséhez a lisztet egy tálba szitáljuk, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket és a cukorféléket összekeverjük.
A mézet felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és a liszthez keverjük az összes többi hozzávalóval együtt, és jól összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés tejet.
A tésztát két cipóra osztjuk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle, sütőlemezre rakjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 8 perc alatt készre sütjük.
A cukormázhoz a tojásfehérjét vízgőz felett felverjük a cukorral, egy pici olajat teszünk bele a végén, majd ezzel megkenjük és megdíszítjük a puszedliket. Tálcára tesszük, hagyjuk megszáradni. Lezárt dobozban sokáig eláll!