Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi menü: 5 Wellington-módra készült étel

default user icon
MME
A Wellington-bélszín kedvelt karácsonyi főfogás, ami nem véletlen, hiszen rendkívül esztétikus és a beltartalma is csalogató. Ha valaki esetleg nem rajong a marhahúsért, vagy, úgy általában, a vörös húsért, esetleg csak halat eszik, akkor sem kell lemondani erről az igencsak ünnepélyes ételről. Jöjjenek a legjobb Wellington-receptek!

Egy Wellington-módra készült fogást, bizony számos módon el lehet készíteni. A gombás krémmel körülölelt bélszín helyett a bolti leveles tésztába vagy a saját gyártású omlós tésztába szinte bármit beburkolhatunk: készülhet a Wellingtonunk pulykából, lazacból vagy épp sertésszűzból is!

Miért pont Wellington ez a bélszín?

A gasztronómiai névadásba időnként a történelem is beleszól. Például a csirke marengói módra az olasz hadszíntéren diadalmaskodó Napóleonra emlékeztet, a tésztába csomagolva megsütött bélszínről pedig Arthur Wellesley (1769–1852), Wellington első hercege jut eszünkbe.

Az angol hadvezér és államférfi állítólag a történelmi jelentőségű csatát követő ünnepi lakomán fogyasztotta az ínyencfogást, amely a fáma szerint nem is a személyéről, hanem jellegzetes csizmájáról kapta a nevét.

Utólag nehéz kideríteni, mi a valóság – az a lényeg, hogy a gombapéppel és vajas leveles tésztában sütött színhús, legyen az bármilyen, mennyeien omlós és puha marad!

Következzen most öt, Wellington-módra elkészített fogás!

WELLINGTON BÉLSZÍN (EREDETI ANGOL RECEPT) >>> 


PULYKAMELL WELLINGTON MÓDRA >>>


SPENÓTOS LAZAC WELLINGTON >>>


WELLINGTON SERTÉSSZŰZ >>> 

WELLINGTON SERTÉSSZŰZ zöldbors mártással >>>


 

Ezek is érdekelhetnek