Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi mangó-narancs chutney

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy edénybe kevés vizet teszek és a cukrot feloldom benne, majd az apróra vágott hagymákat, vajat, megpucolt kisebb kockára vágott mangót és a megpucolt, kockákra vágott narancsot is beleteszem, lassan elkezdem forralni.

A fűszereket (kávédarálóban vagy mozsárban) megőrlöm és belekeverem, majd ráöntöm a bort (édes vörösbort használtam), az ecetet és a balzsamecetet, sózom ízlés szerint. Legvégül a borókabogyókat is belekeverem, ezt az egészet lassan forralom 1,5 órát, ez idő alatt szépen besűrűsödik, olyan hígabb lekvár állaga lesz.

Megjegyzés

A fenti mennyiségből 1 db 750 ml-es befőttesüvegnyi mennyiség lesz, ez éppen elég a karácsonyi ebédhez, 6-7 fő részére.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek