hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi linzer

75 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az omlós tésztához a lisztbe belekeverjük a sütőport, a csipetnyi sót, belemorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat és az egész tojást, végül pedig a citrom héját. Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
  2. 3 mm vastagra kinyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk. Ügyeljünk arra, hogy azonos számú lyukas és teli formát készítsünk!
  3. A formákat sütőlapra tesszük, a lyukas linzereket tojásfehérjével bekenjük, cukrozott vágott dióval megszórjuk, és 180 fokon, kb. 10-15 perc alatt, világosra sütjük. A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, porcukorral megszórjuk. Sokáig eláll.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss