hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Linzerek

75 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Az omlós tésztához:
  • 1 db citrom
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • A tészta lekenéséhez:
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 dkg dió (vágott, cukrozott)
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg házi sárgabaracklekvár

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát hideg helyen pihentetjük.
  2. 3 mm vastagra kinyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk. A szíveknél és karikáknál a minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki.
  3. A lyukas linzert tojásfehérjével bekenjük, cukrozott vágott dióval megszórjuk, és 180 fokon, kb. 10-15 perc alatt, világosra sütjük. A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, porcukorral megszórjuk. Sokáig eláll.

 

Ezek is érdekelhetnek