Elkészítés: A tésztához először a kakaót a cukorral és 4 evőkanál vízzel simára keverjük, és kevergetve sűrűre főzzük. Langyosra hűtve a vajjal és a rummal kikeverjük. A finomra tört (darált) kekszet beleforgatjuk a fenti masszába, és kb. 25 x 30 cm négyszögletű tál vagy tepsi aljára egyenletesen belenyomkodjuk. A vaníliás krémport az előírásnál kevesebb - csak 2 dl tejjel - simára keverjük, 5 percig pihentetjük, majd a puha vajjal és a vaníliás cukorral kikeverjük. A csokoládés alapra (tésztára) simítjuk, és jégbe hűtjük. Utána meleg késsel kockákra vágjuk, midegyik közepére csipetnyi kakaót vagy csokidarát teszünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre