Először elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a cukrot megfelezzük, az egyik felét a sárgájához, a másik felét a fehérjéhez adjuk, és mindkettőt habosra verjük. A sütőporral, kakaóporral és a darált dióval elkevert lisztet a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot is lazán belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A megsült, meleg piskótát megkenjük a mogyorókrémmel.
A krémhez megfőzzük a pudingot a csomagoláson található útmutató szerint, majd hűlni hagyjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd amikor a puding már kihűlt, összekeverjük a két masszát. Kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Összeállítjuk a süteményt: a mogyorókrémes piskótára rákenjük a vaníliás krémet, majd kirakjuk egy sor vajas keksszel, erre kenjük a kakaós krémet, és kirakjuk még egy sor vajas keksszel.
Végül a felvert habtejszínnel díszítjük. A tetejére hinthetünk kevés kakaóport, vagy pörkölt, aprított mogyoróval is megszórhatjuk.
Legyen az ünnepi asztalunk dísze ez a nagyon finom krémes sütemény. Nem tartozik a legegyszerűbb sütemények közé, de a látvány és az íz mindenért kárpótol. - Galcsill