Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi kinder bueno szelet

60 perc
rafinált
költséges
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek darált dió
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vajas keksz
  • 2 ek kakaópor
  • mogyorókrém
  • A tetejére:
  • 3-4 dl cukrozott habtejszín
  • kakaópor
  • dekorcukor

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a cukrot megfelezzük, az egyik felét a sárgájához, a másik felét a fehérjéhez adjuk, és mindkettőt habosra verjük. A sütőporral, kakaóporral és a darált dióval elkevert lisztet a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot is lazán belekeverjük.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A megsült, meleg piskótát megkenjük a mogyorókrémmel.
  3. A krémhez megfőzzük a pudingot a csomagoláson található útmutató szerint, majd hűlni hagyjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd amikor a puding már kihűlt, összekeverjük a két masszát. Kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
  4. Összeállítjuk a süteményt: a mogyorókrémes piskótára rákenjük a vaníliás krémet, majd kirakjuk egy sor vajas keksszel, erre kenjük a kakaós krémet, és kirakjuk még egy sor vajas keksszel.
  5. Végül a felvert habtejszínnel díszítjük. A tetejére hinthetünk kevés kakaóport, vagy pörkölt, aprított mogyoróval is megszórhatjuk.

Megjegyzés

Legyen az ünnepi asztalunk dísze ez a nagyon finom krémes sütemény. Nem tartozik a legegyszerűbb sütemények közé, de a látvány és az íz mindenért kárpótol. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek