Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi kalács

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 kanál cukor
  • csipet só
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg margarin
  • 14 kanál cukor
  • 2 kanál fahéj
  • 1 narancs reszelt héja
  • A kenéshez:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival összedolgozzuk. Ha kevés a liszt, bátran szórjunk még hozzá, akkor jó a tészta, ha nem tapad a kézhez. 20 percet kelesztjük, addig megcsináljuk a krémet.

A közepesen folyós margarint habosra keverjük a cukorral és a fahéjjal, a narancs héjat belereszeljük.

A megkelt tésztát 6 cipóra vágjuk, és egyesével kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, feltekerjük. A rudakat kettesével vagy hármasával összesodorjuk.

Tetejét tojással kenjük, és forró sütőbe tesszük, közepes lángnál 35-40 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss