Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi isler

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 14 dkg finomliszt
  • 5 dkg finomra darált dió
  • ½ kávéskanál fahéj
  • A töltelékhez:
  • dzsem (ízlés szerint fekete ribizli, málna, szilva, vagy barack)
  • A bevonathoz:
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát hidegre tesszük pihenni. Lisztezett munkalapon 3 mm-re nyújtjuk és 4 cm-es formával kiszúrjuk.
  2. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra melegített sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük.
  3. Amikor kihűltek a korongok,összeragasztjuk tetszőleges lekvárral. Másnapig pihentetjük és vízgőz felett olvasztott csokoládéba mártjuk őket. Rácsra tesszük addig, amíg megdermed a máz rajta.

18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>> 

3 KLASSZIKUS APRÓSÜTEMÉNY KARÁCSONYRA - EGY KIS CSAVARRAL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss