Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi habkarika

120 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A porcukorhoz adjuk hozzá a tojásfehérjét, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett melegítsük 60 fokra. Vagyis addig melegítsük, míg az ujjunkat belenyomva megcsípi a meleg, cukros keverék.
  2. Ezután öntsük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a citromlevet és az étkezési keményítőt, majd a robotgép legmagasabb fokozatán keverjük folyamatosan 10 percig, hogy egy igen kemény habot kapjunk.
  3. Ezután töltsük bele egy nyomózsákba, melynek csillagcső van a végén, majd sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk ízlés szerinti méretű habkarikákat.
  4. Meg is színezhetjük a habot pár csepp zselatinos ételszínezővel, majd nagyjából összekeverve töltsük bele a habot a nyomózsákba.
  5. Végül helyezzük be a tepsit előmelegített sütőbe, majd 80 fokon szárítsuk 120 percig. Én légkeverésnél 50 fokon 120 percig szárítottam, és egyszerre két tepsivel tettem be.
  6. Ezalatt az idő alatt a habkarika teljesen megszárad (a közepe is) és egy mozdulattal fel lehet venni a papírról. Ezután száraz, hűvös helyen tároljuk.

Megjegyzés

Karácsonyi fenyőfa díszítéséhez készítsük el saját magunk a habkarikát. Ez igen egyszerű, és csakis a szárítása hosszadalmas egy kicsit. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss