Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés fatörzs torta

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótatekercshez:
  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 mk sütőpor
  • 4 ek liszt
  • Krémhez:
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 tk rumaroma
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • A tetejére:
  • cukrozatlan kakaópor
  • marcipán a díszítéshez

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, felét a sárgájához felét a fehérjéhez adjuk, mindkettőt habosra verjük. A sütőporos lisztet, a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot belekeverjük lazán.
  2. Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát (35*45 cm-es), majd készre sütjük (légkeveréses sütőben 165 fok). Azon melegében feltekerjük a papírral együtt, majd így hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, belekeverjük a rumaromát és hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a gesztenyemasszát és a kihűlt pudingot hozzáadagoljuk, és géppel jó habosra verjük a krémet.
  4. A piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük az elkészült krém kicsit több mint a felével, majd visszatekerjük. (A másik fele krémmel kívülről vonjuk be.) Levágunk belőle egy kis darabot,az lesz a fa ága. Az “ágat” az egyik oldalához igazítjuk. Bekenjük a maradék krémmel, megszórjuk kakaóporral, majd egy villával csíkokat húzunk bele mintának. Hűtőben pihentetjük. Tálalásnál marcipán figurákkal is díszíthetjük.

CSOKIS-CSILIS PISKÓTATEKERCS (FATÖRZS) >>> 

Megjegyzés

A fatörzs torta a franciák különleges karácsonyi desszertje. Ez a gesztenyés változat,finom, nem túl édes, és könnyeden krémes.Az ünnepekre ajánlom ami a Karácsonyi asztal dísze lehet. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss