Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi forralt boros kuglóf

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 dl forralt bor (vagy száraz vörösbor fűszerkeverékkel)
  • 15 dkg meggylekvár (vagy meggybefőtt, vagy mirelit meggy)
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 ek kakaó
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1/2 csomag sütőpor
  • porcukor (a szóráshoz)
  • vaj (kenéshez)
  • liszt

Elkészítés

  1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Hozzáadjuk a két egész tojást, a meggylekvárt, a vörösbort, a sót, a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
  3. Simára keverjük a tésztánkat. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, végül a tésztához adjuk.
  4. A formát (1 liter űrtartalmú formát használtam) vékonyan kivajazzuk és kilisztezzük. Beleöntjük a tésztát a formába és a sütő közepes fokozatán készre sütjük. Ha szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy jól átsült-e a kuglóf, akkor egy hústűt szúrjunk bele a tésztába és ha már nem ragad rá tészta, akkor elkészült.
  5. Vékonyan porcukorral meghinthetjük a süteményt vagy olvasztott étcsokoládéval is bevonhatjuk, de magában vagy egy kis meggylekvárral is tökéletes!

Megjegyzés

Kicsit fanyar a meggy és a bor miatt, de ott van benne az étcsoki is. Igazán finom, ünnepi sütemény lesz! - BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek

Friss