1 dl forralt bor (vagy száraz vörösbor fűszerkeverékkel)
15 dkg meggylekvár (vagy meggybefőtt, vagy mirelit meggy)
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 ek vaníliás cukor
csipet só
2 db tojás
15 dkg liszt
1 ek kakaó
5 dkg étcsokoládé
1/2 csomag sütőpor
porcukor (a szóráshoz)
vaj (kenéshez)
liszt
Elkészítés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
Hozzáadjuk a két egész tojást, a meggylekvárt, a vörösbort, a sót, a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
Simára keverjük a tésztánkat. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, végül a tésztához adjuk.
A formát (1 liter űrtartalmú formát használtam) vékonyan kivajazzuk és kilisztezzük. Beleöntjük a tésztát a formába és a sütő közepes fokozatán készre sütjük. Ha szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy jól átsült-e a kuglóf, akkor egy hústűt szúrjunk bele a tésztába és ha már nem ragad rá tészta, akkor elkészült.
Vékonyan porcukorral meghinthetjük a süteményt vagy olvasztott étcsokoládéval is bevonhatjuk, de magában vagy egy kis meggylekvárral is tökéletes!