Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi fenyőtorta

90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12 db tojás
  • 12 kanál liszt
  • 12 kanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 kanál kakaó
  • A krémhez:
  • 25 dkg vaj
  • 8 kanál porcukor
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • pár csepp citromsárga ételszínezék
  • pár csepp rum aroma
  • A rétegek közé:
  • 1 kis üveg házi barackdzsem
  • A tetejére:
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • kandírozott cseresznye vagy meggy
  • pár csepp zöld ételszínezék

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókból 2 nagy gáz tepsibe elosztva piskótalapokat sütünk. Papírból kivágott fenyőfasablon alapján kivágjuk formára, és a kivágott darabok alkotják majd a torta középső részét.

A krémhez a porcukrot, a vajat, a citromlevet a rummal kikeverjük, és a langyosra hűtött, elkészített pudinghoz adagoljuk kanalanként. Kemény krémet készítünk.

Az alsó tésztalapot vékonyan megkenjük barackdzsemmel, majd a citromkrémmel, és a levágott tésztadarabokat pontosan úgy illesztjük rá, hogy lefedje. Majd ismét dzsemet kenünk rá, és ismét krémet. Rányomkodjuk a harmadik lapot.

A fehér csokit gőz fölött olvasztjuk 4 kanál víz hozzáadásával, majd pár csepp zöld ételszínezékkel befestjük, és a torta tetejére simítjuk. 2 kanál krémet hagyjunk a töltéskor a torta tetejének díszítéséhez. Díszítsük ki a fenyőfát tetszés szerint. Megszórhatjuk apró cukorkákkal is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss