hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi fekete-erdő kocka - egyszerűen

45 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 4 ek finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 ek cukor
  • 2 csomag csokis pudingpor
  • 1/2 tk mézeskalácsfűszer
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 üveg meggybefőtt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 tk fahéj
  • A tetejére:
  • 5 dl habtejszín
  • csokidara vagy reszelt csokoládé

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Óvatosan beleforgatjuk az előzőleg összekevert szárazanyagokat: a lisztet, a pudingport,fűszert és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 170 fokre előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük.
  2. A meggybefőttet leszűrjük, és elkeverjük a levében a 2 csomag pudingport a cukorral és a fahéjjal.( Ha kevés a meggylé, felöntjük annyi vízzel hogy 6 dl legyen.) Pár szem meggyet félre teszünk a díszítéshez. Elkezdjük főzni és ha besűrűsödött, a meggyeket belekeverjük, és hűlni hagyjuk.
  3. A tejszínhabot felverjük keményre. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a krémet, a tetejére simítjuk a habot, végül a tetejét megszórjuk csokidarával vagy reszelt csokival és meggyszemekkel.

 

Megjegyzés

Az ünnepek alatt a sok mákos és diós sütemény mellé jól fog esni egy kis meggyes sütemény! - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss