hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi diós-vaníliás krémes

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 ek tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • A habhoz:
  • 4 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor

Elkészítés

  1. A sütőporral elkevert lisztet a cukorral, a tejföllel, a margarinnal és a tojássárgájával, összekeverjük és összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A tésztát egyenként kisodorjuk, és 20*30 cm-es lapokká nyújtjuk. Sütőpapíros tepsi tetején egyenként 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük mindet.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és folyamatos keverás mellett apránként hozzáadjuk a diót. A vaníliás pudingot a tejjel, a margarinnal és a cukorral felfőzzük, majd ha kihűlt, összekeverjük a diós habbal.
  3. Az egyik lapot lefektetjük, rákenjük a krém harmadát, majd rátesszük a második lapot, és újra megkenjük a krémmel. Végül rátesszük a harmadik lapot, és megkenjük a maradék krémmel. A tetejét megszórjuk dióval.

Megjegyzés

Egy éjszakát pihentetjük! - Mesyke71

Ezek is érdekelhetnek