Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi csokoládélikőr

15 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A karácsonyi csokoládélikőr elkészítéséhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáöntjük a tejszínt és felmelegítjük. Hozzáöntjük a tojásos cukrot, majd állandó kevergetés mellett kb. 10-15 perc alatt besűrítjük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Hozzákeverjük a rumos meggy aromát. Állandó kevergetés mellett langyosra hűtjük, és hozzáadjuk a rumot is.
  3. Az elkészült csokilikőrt tisztára mosott üvegbe töltjük, és fogyasztás előtt legalább 2 napot érni hagyjuk a hűtőszekrényben.

Nézd meg videón, hogyan készül a házi csokilikőr:


 

Megjegyzés

Nagyon különleges gasztro ajándék lehet karácsonyra. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss