Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi csokoládélikőr

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáöntjük a tejszínt és felmelegítjük. Hozzáöntjük a tojásos cukrot, majd állandó kevergetés mellett kb. 10-15 perc alatt besűrítjük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Hozzákeverjük a rumos meggy aromát. Állandó kevergetés mellett langyosra hűtjük és hozzáadjuk a rumot is.
  3. Tiszta üvegbe töltjük és legalább 2 napot érni hagyjuk hűtőszekrényben.
Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss