Karácsonyi csokoládé torta

75 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • liszt
  • kakaópor
  • sütőpor
  • tojás
  • cukor
  • víz
  • étolaj
  • csokoládés pudingpor
  • tej
  • cukor
  • rum (ízlés szerint)
  • habtejszín
  • csokoládé

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzá adjuk a vizet és az étolajat is. Jól kiverjük és egy fakanállal hozzá keverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  2. A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük. Kihűtjük és rummal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt habosra keverjük.
  3. A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, a torta oldalára is hagyunk belőle. A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett és a torta tetejét bevonjuk. Megvárjuk míg megszárad, és tetszés szerint díszítjük.

KARÁCSONYI MANDARINTORTA >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss