Karácsonyi csokis-gyömbéres torta

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • tojás
  • cukor
  • margarin
  • kefir
  • őrölt gyömbér
  • őrölt fahéj
  • alma
  • narancs
  • liszt
  • sütőpor
  • birsalmasajt
  • mascarpone sajtkrém
  • körte
  • habtejszín
  • holland kakaópor
  • zselatinfix
  • narancs
  • narancslekvár
  • cukor
  • kandírozott narancshéj
  • csokireszelék
  • aszalt gyümölcs
  • alma
  • csokigolyó
  • sárgabaracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: Nagyon egyszerű, mindent csak keverni kell!

Egy tálban a puha margarint a cukorral és a tojásokkal géppel pár percig keverjük, majd mehet bele a többi hozzávaló. Jól átkeverjük, és a sütő tepsijébe kanalazzuk, amit kibéleltünk zsírpapírral vagy alufóliával. Erre rászórjuk a birsalmakockákat vagy aszalt gyümölcsöket.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Kihűtjük, és 3 felé vágjuk.

A krémhez a habtejszínt egy picike cukorral és a habfixáló felével kemény habbá verjük. A krémsajtot az összes többi hozzávalóval szintén összekeverjük, majd a végén a tejszínhabot is belekeverjük. Amíg a tészta hűl, visszatesszük a hűtőbe.

Összeállítjuk a sütit: megtöltjük a lapokat úgy, hogy jusson krém a tetejére és az oldalára is. Díszítjük, és pár óra dermedés után szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss